Ydmykelse

Å ydmyke noen regnes ytterst sjelden som en positiv ting. Noen ser det riktig nok som positivt når noen de overhodet ikke liker blir ydmyket, men det er det som vanligvis kalles ondskap. I dominansleker derimot er ydmykelse noe som ofte blir brukt i en eller annen grad, som en del av spillet. Derfor skal vi kikke litt nærmere på hva det egentlig dreier seg om.

Å bli dominert kan være ydmykende nok i seg selv, selv om de færreste som blir dominert føler seg spesielt ydmyket. Når vi her snakker om ydmykelse snakker vi om det å bruke ydmykelse aktivt i leken, som et eget element utover det å lystre vanlige ordre. Kanskje skjer det bare innenfor husets fire vegger, kanskje kan det også skje ute blant likesinnede og for atter andre kan det være et spill som utspiller seg foran intetanende medmennesker.

I den snilleste (og den vanligste) formen snakker vi om ydmykelse innenfor husets 4 vegger. Det kan være så enkelt som å få beskjed om å onanere mens herskeren/herskerinnen ser på dagsrevyen og knapt verdiger deg et blikk. Det kan være å krabbe rundt på alle fire hele kvelden, kanskje med en buttplugg i rumpa, eller det kan være nær sagt et hvilket som helst påfunn som du normalt ikke ville funnet på selv og som du egentlig ikke har så veldig lyst til å gjøre. Det er det vanligste, men også det minst ydmykende. Adskillig mer ydmykende er det om andre mennesker ser deg utføre denne handlingen, for faktum er jo at din kjære antageligvis har sett deg i situasjoner hvor du ikke har følt deg spesielt stor i før.

Når man tar med andre mennesker i leken blir det som alltid når det er mer enn to spillere, adskillig vanskeligere. Det er ikke bare den dominante og den dominerte som kan reagere lenger. Spesielt om man har mennesker tilstede som ikke er spesielt godt kjent med ydmykelse kan det oppstå ubehagelige situasjoner, som oftest når de skal «redde» den som blir ydmyket.Noen dominante ser dette som en ekstra utfordring, en mening vi ikke uten videre sier oss enig i.

I de fleste tilfeller hvor det er flere tilstede, så er dette personer som har et forhold til dominans og ydmykelse fra før. De vet og forstår hva som skjer og vet også at de skal holde seg nøytrale dersom ikke annet er sagt. Det kan f.eks. være på en SM fest hvor en slave simpelthen står oppreist midt iblant en forsamling hele kvelden. Samtlige personer vet, uten å ha blitt fortalt det, at de ikke skal snakke til vedkommende, det er en del av leken. Andre former for dominans som er ganske vanlig er å skille ut den som blir dominert. Foran flere andre mennesker blir han/hun fortalt hvor ubrukelig hun/han er, kanskje må hun/han si seg enig, kanskje må hun/han gjenta det hele for å vise at hun/han har forstått. Wetsex er også relativt ofte bruk som en del av ydmykelsen.

Etter å ha lekt en ydmykende lek er det viktig (som etter all dominans SM lek) med nærhet. Spesielt for den som blir ydmyket kan det hele føles som en voldsom utladning og vedkommende trenger ofte trøst og støtte etter at leken er slutt. En god dominant vet når han/hun må trøste, holde om, og forsikre at alt er bra.

Ydmykelse er ikke en fritidsaktivitet som egner for nybegynnere, man bør ha en viss erfaring med det å «bestemme» samtidig som man bør kjenne sin partner svært godt på forhånd.