Piercinger

Nå er neppe vi de riktige til å si så mye om akkurat dette.
Ingen av våre kropper er fulle av hull, og ingen av oss har noen utdannelse på området, men noe tar vi allikevel med.

Piercinger er mer på mote enn noensinne før. For noen få år siden, var det de som ville være anderledes som tok hull på forskjellige kroppsdeler. Det være seg nese, tunge, øyebryn, brystvorter eller kjønnsorgan.
Nå er det rimelig akseptert og det er vel knapt noen som løfter et øyebryn over en ring i noens navle.
Og man skal ikke mange år tilbake i tid, før slikt hadde skapt ramaskrik.

Men piercinger er ikke noe nytt fenomen, i motsetning til hva enkelte syntes å tro.
I bibelen kan man lese om Isaks hustru som har en gullring i nesen, piercinger i navlen var svært vanlig i det gamle Egypt og romerske gladiatorer piercet seg ofte i brystvortene som tegn på status og makt.
På Borneo og i Ny Guinea kan kvinner fortsatt forlange at mannen skal ha en piercing gjennom penis, slik at han kan gi henne større nytelse.
Om han nekter står det henne fritt å velge en annen mann. En skikk som de har hatt i mange 100 år og som de kristne en gang prøvde å få dem vekk fra, siden de fortsatt praktiserer dette, er det vel unødvendig å si at de mislyktes.

Men også her, på våre nordligere breddegrader har piercinger eksistert lenge.
F.eks. under Dronning Victoria av England. Det var ikke uvanlig at kvinnene hadde ringer i brystvortene for å gjøre seg mer tiltrekkende.
Det er også dronning Victoria som må tilskrives æren for den nå så klassiske piercingen «prins Albert» Hun likte slettes ikke å se sin manns struttende lem under de trange trikotene de brukte den gangen, så hun forlangte at han skulle ha en ring i den, slik at han kunne binde den fast til låret…. rent praktiske årsaker med andre ord.

Piercinger har to hovedmål. Det ene er at det er et smykke. Mange ser det som kun det og reflekterer ikke noe videre over det, for ande har det en mye dypere mening.
De bruker det nemlig som en del av sin seksuelle lek og det gjelder kanskje spesielt de som på et eller annet nivå praktiserer SM, eller dominans.
En liten kuriositet, som enkelte kanskje vil finne interessant, er at en ring i venstre brystvorte symboliserer mandighet, dominans og sadisme.
Høyre brystvorte symboliserer kvinnelighet, underkastelse og maschosisme. Ringer i brystvortene kan f.eks. være svært godt egnet til å henge vekter og lodd i.
Her er det viktig å ikke overdrive vekten, vevet kan gi etter og etterlate seg stygge sår som man kanskje aldri får reparert.
Ringer i brystvortene har også den effekten at man ofte blir mer følsom for berøring, enkelte hevder til og med at det blir så følsomme at de kan oppnå orgasme bare ved stimulering av brystvortene.
Vi lar være å kommentere det utsagnet nærmere.

I følge en Dansk undersøkelse er nesten 10% av landets befolkning stolte eiere av en eller flere intimpierceringer. Vi ligger kanskje litt etter her til lands, men neppe så veldig langt.
Når det gjelder det å ta en piercering er det en rekke ting å ta hensyn til, hygienen på stedet hvor det utføres, ikke minst.
Dessuten er det en del snusk i bransjen, ikke alle er like dyktige som de gjerne vil gi inntrykk av.
Vi anbefaler å ta kontakt med Oslo Pierceringstudio, det vet alt som er å vite om hvordan man tar en piercing, hva slags smykker man kan bruke og alt annet du bør være klar over før du begynner å lage nye hull i kroppen.