Litt om gags

Gags har hovedsaklig to hensikter…

Dersom du ønsker at den submassive skal tie, er et godt gag slettes ikke dumt…

Gags forbindes ofte med bondage og det er ofte, men ikke alltid, en sammenheng.
Det er derimot slik at det alltid er den underdanige som har på et gag.

Det er flere grunner til at man velger å benytte seg av gags.
– Noen benytter det ganske enkelt for å ta fra partneren mulighet til å uttrykke seg, det øker behovet for tillitt mellom partene, siden såkalte safe words ikke lenger har noen effekt.
– Noen tenner rett å slett på å ha på eller sette på gags, samtidig som det kan øke følelsen av kontroll/mangel på kontroll.
– Andre benytter det som en del av en straff.
– Det kan også benyttes som en del av en ydmykelse, spesielt gjelder det såkalte open mouth gags, der den som bærer det er tvunget til å gå med åpen munn.
– Noen finner det opphissende å se /høre på en person med gag som forsøker å uttrykke seg.

Gags er et av de elementene som øker faren i enhver BDSM lek.
Naturlig nok, siden den ofte innbefatter å stenge en av luftveiene, samtidig som det gjør verbal kommunikasjon umulig.
Man skal være svært forsiktig med å innvolvere gags med personer som lider av allergi, er forkjølet eller lider av andre sykdommer som kan redusere evnen til å puste gjennom nesen.
Det er også verdt å nevne kvelningsfaren, dersom man må kaste opp.
Det anbefales å kun leke med personer man kjenner godt og har full tillit til, spesielt dersom også andre former for bondage er involvert.
En som er påsatt gag skal ALDRI være alene!

Vanligvis lages gags av gummi eller silikon, noen består av stål, men med et lag silikon eller gummi på utsiden.
Den vanligste størrelsen på en gag ball er 1 3/4″ men de finnes også i andre størrelser.
Silikon er å anbefale pga. svært gode hygieniske egenskaper og det at silikon tåler å kokes for en grundig rengjøring.
Det lages også gas i andre materialer som skinn og tre, men disse har et smalere bruksområde og egner seg absolutt ikke dersom man leker med mer enn en fast partner.
Det finnes flere typer gags, den mest klassiske er sett i blant annet filmen Pulp Fiction og består av en ball, laget i gummi eller silikon, som er festet rundt hodet med en stropp.
Det finnes også spesielle gags som tvinger munnen til å være åpen, noen av de er justerbare så man kan selv velge hvor høyt den underdanige skal gape.
Andre består av en rund ring, også de holder munnen åpen, men er ikke justerbare, de er typisk billige nybegynner gags, men de kan med hell benyttes også av de mer erfarne.
En type som minner om et hestebit finnes også, det benyttes ofte i forbindelse med ponyplay, dette gaget består av en stav eller pinne som holdes i munnen.
Den kan festes med en enkel stropp, men ofte er denne typen gag utstyrt med et mer intrikat system med stropper, så den minner mer om hodelaget til en hest.
Gags som blåses opp med en liten håndpumpe er også å få fatt i, disse egner seg kun for de mer erfarne.
Det finnes også gags for de som ikke liker å ha noe i munnen, fks. muffer fra Aslan leather, som er en skinnpute som legges foran munnen og festes med stropp som de fleste andre gags.
Det finnes enda flere varianter og dette er et av de områdene menneskets kreativitet ikke kjenner noen grenser, men de som er nevnt her er de mest vanlige.

Gaffa tape kan være overraskende effektivt, dessuten er det billig…

Ingen gags sørger for 100% stillhet, men vanlig verbal kommunikasjon er umulig, så vanlige stopp ord har ingen effekt.
Det er derfor vanlig å benytte andre varslingsmetoder, det kan være tre grynt i rask rekkefølge, eller om man ser bort fra det verbale, at den underdanige holder en gjenstand i hånden og slipper den dersom det er fare på ferden.