Litt om Collar

Benyttes tradisjonelt for å vise eierskap.

Den underdanige benytter et halsbånd, som kan laget i et hvilket som helst materiale, for å vise underkastelse og/eller tilhørlighet.
Mest vanlig er dog et enkelt sort halsbånd i skinn, med en D ring i front for å kunne feste et bånd.
Det finnes halsbånd i skinn med flere ringer, i forskjellige bredder, i flere farger og med nagler, foruten halsbånd i stål utstyrt med hengelås, bare for å nevne noen varianter.

I noen miljøer arrangeres det egne seremonier hvor den underdanige får satt på halsbåndet sitt, litt som en bryllupsseremoni.
På samme måte forventes det at en person med collar behandles på en spesiell måte, siden denne personen har oppnådd å få et collar.
Det er også verdt å nevne at ofte er halsbåndet den dominantes eiendel og det forventes at den underdanige behandler det med respekt.

Et halsbånd kan benyttes i forbindelse med ydmykelse, men like ofte bæres det som et smykke, med stolthet.

I løpet av de siste årene er det blitt mer og mer vanlig i alle sosiale lag å benytte forskjellige halsbånd, eller ting som minner om halsbånd rundt halsen (fks. smale silkebånd eller i mykt skinn)
Dette er like mye mote som kommer fra Goth og alternative miljøer (hvor halsbånd har vært vanlig i lang tid)
Bruk av collar er også ganske vanlig i vanlig pornografi, men der er det normalt ikke knyttet opp mot de faste rollene, siden både underdanige og dominante kvinner kan benytte collar.
Det er derimot sjelden å se en dominant mann med collar.