Breath controll

Også kjent som Erotic asphyxiation.

Eller pustekontroll som det blir om man oversetter til norsk, er en litt spesiell del av SM.
Det er ikke noe for nybegynnere, og er vel heller ikke å anbefale (i hvert fall ikke fra et medisinsk synspunkt) for de som har en del erfaring med SM.

Men om du allikevel er nysgjerrig på hva det er, så følger en kort innføring her.
Poenget er ganske enkelt at den som dominerer kontrollerer/bestemmer når sub’en (den underdanige) får lov å trekke pusten. Det foregår ved at suben får dekket til munn/nese og dermed blir fratatt muligheten til å trekke pusten.
Det er vanlig å bruke tape, gummimasker, eller gassmasker til dette formålet.

Hvorfor? Ikke et enkelt spørsmål å svare på, men vi har mottatt en mail, som kanskje kan belyse akkurat det spørsmålet. Vedkommende som sendte oss det vet i hvert fall mer om temaet enn vi gjør:

Slik jeg ser det, er alle SM/dominanse leker sentrert rundt et tema. Tillit.
Og Breath controll er det ultimate tegnet på tillit.
Du legger ditt liv i noen andres hender. Følelsen når du går tom for oksygen, du prøver febrilsk å puste, men det er ingen luft å suge inn i lungene, du kjenner hvordan svimmelheten tiltar, og du kjemper for å ikke miste bevisstheten.
Og den eneste som kan redde deg er din kjære Dom….. Når du har kommet dithen i ditt forhold at du føler du kan stole så mye på din Dom at du er villig til legge ditt liv i dennes hender, ikke bare si at du kan det, men at du faktisk gjør det på denne betingelsesløse måten, da finnes det ikke lenger grenser for hva dere kan oppnå sammen.
Og la meg avslutte med å forsikre dere om at det finnes ingen følelse i hele verden som kan sammenlignes med det å være bundet og fratatt retten til å puste, samtidig som din kjære dom erter deg på de mest finurlige måter.
-Breather-

Det er faktisk også et fysiologisk aspekt ved dette, når hjernen får redusert tilgang på oksygen, så går den inn i en tilstand som minner om en slags rus, som kombinert med en orgasme, gir et kick som enkelte sammenligner med en narkotikarus.
Etter sigende like kraftig, like vanedannende og like farlig…

Fenomenet er kjent helt tilbake til 1700 tallet.

En variant er personer som kveler seg selv og onanerer, dette er naturlig nok en løsning som kan være enda farligere og det rapporteres inn relativt mange dødsfall som har sammenheng med denne praksisen.
Nøyaktige tall eksisterer ikke, men rapporter viser til mellom 250 og 1000 dødsfall i året, i USA.
De mest kjente tilfellene i nyere tid er: David Carradine (skuespiller, kjent fra blant annet kill Bill filmene) og Michael Hutchence, vokalisten i INXS (registrert som selvmord, men både familie og partner mente det var Erotic asphyxiation)