Blading, aka knivlek

Kniver var antagelig et av de første redskapene mennesket lagde.
De finnes i alle kulturer, og har vide bruksområder.
De første mennesker brukte dem bl.a. til å partere byttedyr efter felling: Faktisk var ethvert redskap med en skarp kant som kan kutte, verdifull for de første mennesker.

Kniver kommer i alle størrelser og former, hver og en designet for å gjøre nytte innen sitt bruksområde.
Noen er lange, noen korte. Noen har egg på to sider, noen på bare en. Noen kniver kan ha flere blader, med forskjellig egg.
Kniver, som verktøy, kan tjene de fleste bruksområder.

Kniver kan fungere som svært effektive våpen, med muligheter til både å avlive byttedyr og medmennesker.
Blir du bekymret over uttrykket «byttedyr», bør du huske at mennesket er den mest effektive og farligste predatoren på jorden. Menneskets verktøy er utallige og dødelige, og som tidligere sagt, var kniven et av de første våpnene mennesket fikk tilgang til. For tusener av år siden var faktisk kniven det eneste dødelige håndvåpenet som fantes, i tillegg til å være et verdifullt verktøy.
Jada, noen var lange og kaltes sverd, noen var montert på en lang stang og kaltes spyd, noen var buet og kaltes sigd, men det var variasjoner over kniver, alt sammen.
Inntil kruttet ble oppfunnet, og alt det medførte av nye våpen, var kniven alt mennesket hadde.

Kniver er ikke bare våpen og hånd-verktøy, men også et mirakuløst legende instrument for legevidenskaben…
– se bare på bruk av skalpell, mens kirurgen utfører intrikate åpne hjerteoperasjoner på de minste småbarn, og gjør sitt beste for å redde liv, noe som gir dem en sjanse for til å overleve, som tidligere ikke var mulig.
Det skal ikke store fantasien til for å skjønne hvor viktig kniven har vært i menneskets utvikling.

Så hva med bruk av kniver innen BDSM ?
Først av alt; til det bruk finnes kun to typer kniver efter mitt syn…
– skarp-slipte kniver, og rund-eggende, uskarpe kniver.
Slipte kniver vil alltid kutte/skjære, og rund-eggende kniver kutter aldri.
De farligste knivene i en Herre/Mesters leketøys-eske, (og som man derfor må unngå) er de halvsløve/halvskarpe knivene, disse kan knutte noen ganger, andre ganger ikke…
– og det er når man minst venter det, at de kutter, da som regel uten at det var tilsiktet.

Det er fint å ha flere kniver, både skarpslipte og rund-eggende.
De skarpe vil alltid kutte, så de må oppbevares, behandles og brukes med den største forsiktighet.
De rund-eggende er «sikre», og vil aldri skade; om man så legger eggen mot håndledd eller andre pulsårer og «skjærer» i vei, vil det aldri gå hull på huden.
Disse knivene tjener to forskjellige formål.

Enhver underdanig i et langvarig forhold med sin Herre/Mester, vil efterhvert vite hvilke kniver som er skarpe, og hvilke som ikke er det.
Kroppen/huden/hodet husker formen og følelsen av den enkelte kniv, når den kjærtegner lårenes innside, eller tegner opp brystets kurver.
De husker hvilken kniv som problemløst skar klærne av kroppen deres, og de husker hvilken kniv som ble brukt til å skrape av stearin dryppet på huden.
Selv med blindfold vil en underdanig etterhvert føle/merke forskjellen.

Men vet den underdanige sikkert ?
Selv det skarpeste kniv-blad kan slipes ned og gjøres rund-egget, for senere å settes opp og skjerpes igjen. Og motsatt med de rund-eggede.

Med blindfold på, kan en Herre/Mester bruke en kniv som tidligere har vært skarp, men nu er rund-egget, og på den måten leke med fantasien og psyken til den underdanige; såkalt «mind-fuck» (mental lek/mentalt spill).
En kniv den underdanige husker som skarp, kan settes mot nakke, hals, eller annen ømtåelig hud. Kniven (som nu er gjort rund-egget for å beskytte den underdanige i tilfelle det skulle komme en uventet/ukontrollert bevegelse), føles som den skarpe kniven for den underdanige, og kroppen reagerer instinktivt som om det skulle vært en skarp kniv.
Men det er ufarlig, siden en bevisst Herre/Mester aldri vil ta sjanser med sin underdanige.
Selv om den underdanige skulle reagere brått og uventet, vil det ikke utgjøre noen fare, selv om akkurat den kniven huskes som sylskarp fra tidligere.

Den underdanige kan bryte ut i kaldsvette, og få svært høy puls ved berøring av en tidligere «skarp» kniv, selv om bladet nu er langt unna å være skarpt.
Ja, den underdanige stoler på sin Herre/Mester (man leker ikke med kniver eller annet som er potensielt farlig, uten at 100 % tillit er tilstede). Den underdanige legger jo sitt liv i sin Herre/Mesters hender !
Men i bakhodet, til tross for tilliten, er det en liten angst for at uhell skal skje, og svært mange er redd for kniver.
Dette gjør at den slags lek som her beskrives, kan føles svært sterk, psykisk.

Nå litt om behandling og vedlikehold av knivene.

1:
Kjøp de beste kniver du har råd til.
En god kniv vil vare lenge, og kan slipes til å ha en sylskarp egg som holder i lang tid. Den tåler også mye mer av å settes opp, eller slipes ned, enn hva billige kniver tåler; billige kniver blir svært raskt ubrukelige til annet enn å være rund-egget leketøy.

2:
Hold knivene rene. Pinlig nøyaktig renhold er viktig.
Glidemiddel, kroppsoljer og svette kan inneholde syrer og salter, som ødelegger bladet om det ikke renses etter hver gang de har vært i bruk. Av helsemessige årsaker skal alltid bladet tørkes av med alkohol eller annen bakteriedrepende væske, spesielt om bladet eller tuppen av kniven har trukket blod eller kommet i kontakt med andre kroppsvæsker som kan overføre smitte.

3:
Hold knivbladene oljet.
Rust og korrosjon er hva som ødelegger en god egg.
Det kan være lurt å alltid olje knivbladet etter bruk, gjerne med en oljet klut. En veldig lett olje, som symaskinolje, eller WD-40, kan beskytte bladet mot skadene fra rust og/eller korrosjon.
Oppbevar alltid knivene i egnet slire, slik at eggen beskyttes.

4:
Før knivene tas i bruk efter å ha ligget, bør de vaskes av med alkohol eller annet bakteriedrepende middel på nytt. Spesielt viktig er dette om de skal brukes på en ny partner, men helsemessig bør kniver alltid behandles som den smitterisikoen de potensielt er.

5:
Hold skarpe kniver skarpe.
Skjerp dem/slip dem lett opp etter hver bruk, selv i samme setting. (Et knivstål er hendig å ha tilgjengelig.) Selv den enkle handlingen å kutte trusene av den underdanige, sløver knives egg i en viss grad. Gjør du det flere ganger uten å skjerpe knivbladet, vil din skarpe kniv ha blitt halvsløv, og representerer dermed en fare for den underdanige.

6:
Øv på deg selv, før du bruker enhver kniv på noen andre.
Det er mye bedre å kutte deg selv ved en feiltagelse, enn å kutte den underdanige.
Et feilskjær kan ikke bare ødelegge der og da, men kan ødelegge tilliten den underdanige har til den dominante…
– kan hende for alltid.
Det er ikke verdt å ta den risikoen.

Dette er ikke ment som noen komplett guide til blading/knife-play…
– det er kun noen tips og råd til å begynne med, basert på års erfaring fra en Mester som virkelig kan dette.
Husk at selv om en kniv brukes i lek, er det ikke dermed sagt at den Dominante er en blodtørstig sadist som ønsker å kutte og/eller skade.
Den virkelig seriøst Dominante, som mestrer blading/knife-play, vet hva han/hun driver med, og bruker det med vett og forstand. Han/hun har en balansert og stabil psyke som overhodet ikke har onde hensikter, men nyder det psykiske aspektet like mye som det fysiske ved denne leken.

Lek trygt og sikkert.

-slavinnen-